Начало > ICN.Bg Блог > Friendly Geeks съвети > CMS системи, предимство и недостатъци

CMS системи, предимство и недостатъци

(Обновена: ) | Friendly Geeks съвети

В тази статия ще разгледаме едни от най популярните CMS системи, а те са Wordpress, Joomla и Drupal. Това са най използваните безплатни софтуери които можете да намерите. Тук ще направим съпоставка какви са техните предимства и недостатъци и кой софтуер Ви препоръчваме да използвате.

Какво е CMS

CMS - ( Content management system ) Система за управление на съдържанието е софтуер, чрез който потребителите извършват управление на съдържанието. Софтуер от този тип се организира за публикуване на голям обем от всякакво съдържание - текстове, картинки и мултимедия. Най-често тези системи осигуряват работа на много редактори, които работят по различни части на съдържанието. Най-често тези системи се използват за автоматизирането на даден уеб сайт.

Видове CMS

WordPress — е CMS (Блог система) с отворен код, който се разпространява под лиценза на *GNU General Public License*. Написан е на PHP, а за база данни се използва MySQL. Софтуерът има различни сфери на приложение — от блогове до сложни новинарски ресурси и дори интернет-магазини. Вградената система от „теми“ и „плъгини“, и стабилна архитектура, която позволява конструирането на най-различни проекти.

Joomla - Джумла също се разпространява под безплатен лиценз (* GNU General Public License* ) и е написана на PHP и използва MySQL.

Първата версия на Джумла! излиза на 16 септември 2005 г. на базата на Mambo 4.5.2.3, комбинирана с няколко други добавки и поправки.

Drupal - също безплатна система с отворен код. Тя е написана на PHP и се разпространява под *GNU General Public License*. Над 1,5% от всички уеб сайтове в световен мащаб използват тази система. Те варират от личните блогове на корпоративни, политически и държавни обекти.

Предимства

WordPress

* Най-добре оптимизираната система за SEO оптимизация.

* User-friendly интерфейс, благодарение на който публикуването на информация и снимки става бързо и лесно

* Съществува голяма база от плъгини и безплатни теми, които потребителят може да си свали директно от административния панел, тяхното инсталиране става директно през администрацията на системата

* Възможност за редактиране на функции, теми и CSS файлове

* Голям набор от информация - Често Задавани Въпроси

* Бързо и лесно се изграждат допълнителни модули и организирането на системата като CMS

* Най-важното система е безплатна и с отворен код

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе