Начало > ICN.Bg Блог > Friendly Geeks съвети > cMailPro vs. ownCloud - имейл, файлове, календар и комуникация в cloud-a

cMailPro vs. ownCloud - имейл, файлове, календар и комуникация в cloud-a

cMailPro vs. ownCloud - имейл, файлове, календар и комуникация в cloud-a

(Обновена: ) | Friendly Geeks съвети

Съхранение на файлове, контакти, споделен календар, мобилна синхронизация, чат, достъпност от всяко устройство и всяка точка на света. Колко програми ви трябват за това? И изобщо възможно ли е? Представяме ви две изцяло cloud базирани решения, които ще улеснят ежедневието ви и ще ви направят много по-мобилни - ownCloud и cMailPro.

ownCloud e изцяло безплатно решение, което може да бъде използвано под всяка операционна система, както и да бъде инсталирано на вашия cloud сървър. С него вие разполагате с cloud storage, който можете да използвате за съхранение на вашите лични или фирмени документи, оферти, презентации, договори и др. В допълнение на пространството за съхранение и споделяне на данни, ownCloud ви предоставя и няколко полезни опции:

  • Мобилна и десктоп синхронизаця – тоест можете да достъпвате информацията си през десктоп и мобилни устройства;
  • Споделен календар – който можете да споделите с други потребители, използващи същия софтуер;
  • Контакти – съхранени в ownCloud и синхорнизирани с всички устрoийства, които използвате;
  • Чат – все още в начален етап на разработка и тестване.

ownCloud може да бъде инсталиран към вашия cloud сървър, нает или собствен сървър само с няколко лесни стъпки.

cMailPro от друга страна е решение изцяло разработено от ICN.Bg. То ще ви предостави функциите на ownCloud, но и много други допълнителни enterprise възможности. cMailPro e Unified Communications решение, интегриращо в себе си имейл, уебмейл, чат, съхранение и споделяне на файлове, управление на контакти, чат, обаждания, телефония, криптиране на данни и изключително високо ниво на сигурност. За разлика от ownCloud, cMailPro дава цялостна грижа за вашите комуникационни нужди във всички направления. В това се крие и уникалността на продукта – спестява ви време, улеснява ви и предоставя единен комуникационен канал както за вашия бизнес, така и за комуникацията с външни партньори и клиенти.

cMailPro може да бъде използвано като самостоятелно решение. Продуктът е cloud базиран и зад него стои изключително мощно и високо продуктивно CISCO UCS блейд сървърно оборудване, което ви гарантира 100% непрекъсваемост на работата и high availability. Поддържа се от стандартни протоколи като WebDAV, CalDAV, Jabber (XMPP). Конкурентно предимство е поддържането на високо ниво на сигурност, което повечето подобни услуги не предоставят. Наличието на S/MIME сертификати, криптиращи цялата ви кореспонденция е premium feature, който се грижи и за най-чувствителната информация.

Етикети: #spodelyane-na-fajlove #webdav #caldav #owncloud #spodelen-kalendar #smime-sertifikati #file-storage #jabber #sahranenie-na-fajlove #cloud-storage #mobilna-sinhronizatsiya #file-sharing #cloud #unified-communications #onlajn-kalendar #chat #cloud-infrastruktura #cmailpro

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе