Начало > ICN.Bg Блог > Friendly Geeks съвети > Cloud и пик на продажбите. Как да използвате cloud при повишен трафик към вашия сайт?

Cloud и пик на продажбите. Как да използвате cloud при повишен трафик към вашия сайт?

Cloud и пик на продажбите. Как да използвате cloud при повишен трафик към вашия сайт?

(Обновена: ) | Friendly Geeks съвети

Черен петък – както името предполага той е червен етикет за високите цени, но в много случаи той се превръща и в черна магия за вашия онлайн бизнес. Рядко се замисляме за последствията, до които ще доведе пускането на силна рекламна кампания и примамлива промоция. В много случаи десетки потребители ще се опитат да влязат на нашия сайт едновременно и ресурсите, с които разполага хостинг плана, няма да отговорят на голямото натоварване. Има решение на този проблем с помощта на cloud технологията и възможностите, които дава тя. Прочетете в нашата статия как да използвате cloud-а за тези пикови моменти, когато хостинг планът ви не може да отговори на натоварването.

Какви са последствията от липсата на подготовка за предстоящ пик на продажбите:

 • Забавяне на времето за отваряне на сайта;
 • Спиране на работа на сайта;
 • Загуба на клиенти;
 • Пропуснати финансови ползи;
 • Накърнен имидж на бранда;
 • Трайно спадане в доверието към услугата.

Cloud_Vps .

За да се подготвите за предстоящия бум на продажби, имате нужда от ресурси. Но как да максимизирате печалбата си като използвате cloud технологията и да не се налага да закупувате предварително ресурси, които в последствие няма да използвате?

Cloud решения при предстоящ повишен трафик към вашия онлайн магазин:

 • Мигриране на cloud хостинг с включена опция за автоматично скалиране.

Мигрирането на вашия онлайн магазин на cloud ще ви спести притесненията, че ресурсите няма да отговорят на повишения трафик към вашия сайт. Това е така, защото можете лесно да скалирате ресурсите на плана си и бързо да добавите ресурси и да ги намалите, когато нямате нужда от тях. В този случай можете да се възползвате и от опцията Автоматично скалиране на ресурсите, която ще ви спести необходимостта от ръчна промяна на параметрите и вашият сайт ще може да отговори на натоварването на момента, без забавяне и downtime на услугата. Какво представлява Автоматичното скалиране – ако паметта или процесорът се окажат недостатъчни в даден момент, автоматично ще бъдат добавени още, а след като натоварването спадне, те отново автоматично ще се намалят, за да не се заплаща излишъка от ресурси. .

 • Хибрид между cloud и друга хостинг услуга - Споделен хостинг, VPS или Нает сървър. Този случай е особено подходящ за наистина големи рекламни кампании и атрактивни промоции, при които е очаквано голямо натоварване на онлайн магазина.

 • Използването на хибридно решение между cloud и друг вид хостинг се препоръчва, когато се очаква много по-голямо натоварване на сървъра, което не може да бъде обслужено от един или два сървъра, а трябва за определен кратък период от време да се вдигне виртуална машина, която да поеме натоварването. Препоръчва се и когато автоматичното скалиране не е достатъчно.

Какво представлява този хибрид между cloud и друг вид хостинг: Върху cloud инфраструктура се вдига втори или трети уеб сървър, на който се хоства един и същи сайт. Базите данни, които той използва, могат да се намират на вашия основен сървър или на отделен сървър специално настроен за тяхното поддържане ( както е при по-големите онлайн магазини). Разпределянето на натоварването между различните машини ще се осъществява с load balancer. Load Balancer-ът дистрибутира натоварването към сайта ви към два или повече уеб сървъра, като го разпределя равномерно между вашите виртуални или физически машини. Разпределението на натоварването има за цел да оптимизира използването на ресурсите, максимизира производителността и намалява времето за реакция, за да се избегне претоварване. .

Използването на load balancer и cloud инфраструктурата за моментни натоварвания на вашия онлайн магазин е изключително удобно и много често по-добър вариант от това да използвате наети сървъри с load balancer.

Защо да използвате cloud услуги за вашия онлайн магазин:

 • Създаването и управлението на една виртуална машина на cloud и инсталиране и настройване на вашата система да работи ефективно става за часове, като cloud технологията позволява работата с почти всички приложения и е перфектната среда за онлайн магазини.
 • Скалируемостта позволява бързото добавяне на нови ресурси и намаляване на риска от downtime на услугата и проблеми с работата на вашия сайт.
 • Можете лесно да направите темплейт на основната машина и лесно да вдигате идентични копия в облачна среда. Т.е. при отминаване на момента на голямо натоварване тези допълнителни копия могат лесно да бъдат спрени, изтрити и може лесно да се върне предишната конфигурация, така че отново да използвате само една машина за хостването на вашия сайт.
 • Ще заплатите само ресурсите, които сте използвали. По този начин ще спестите пари от това да не закупите ресурси, от които нямате нужда, както е при Наетия сървър и VPS.
 • Няма да има нужда от дългосрочно планиране на ресурсите и закупуване, инсталиране и конфигуриране на нов хостинг ресурс.
 • Cloud технологията ви дава една по-надеждна и подсигурена среда за вашия онлайн магазин, като минимизира риска от загуба на данни при дефектиране на диск от масива и downtime на услугата.

.

Не пропускайте да прочетете повече за cloud технологията, нейните предимства и възможностите, които тя дава на бизнеса, в нашия специален White Paper по въпроса:

Cloud White Paper

Прочетете още за това как да подготвите вашия сайт за предстояща промоция:

Може ли Black Friday да се превърне в черен ден за вашия уеб сайт?

Какво донесе Black Friday на големите електронни магазини?

8 съвета как да подготвите онлайн магазина си за предстоящите празници

Етикети: #prodazhbi #магазин #natovarvane #virtualna-mashina #sajt #скалиране #load-balancer #cloud

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе