Начало > ICN.Bg Блог > Friendly Geeks съвети > Two-factor authentication за максимална сигурност на cPanel

Two-factor authentication за максимална сигурност на cPanel

Two-factor authentication за максимална сигурност на cPanel

(Обновена: ) | Friendly Geeks съвети

Колко информация съдържа вашия cPanel? Уеб сайта на вашия бизнес, бази данни, файлове, достъп до имейл акаунти, конфиденциална кореспонденция, пароли за достъп и още куп важни неща. Вашият cPanel е вашето съкровище от информация, което трябва да бъде защитено. А вие чувствате ли се сигурни и защитени? Ако имате съмнения, тогава отговорът е в активирането на двустъпкова верификация (two-factor authentication) за вашия cPanel акаунт. 56-та версия на cPanel поддържа тази опция, а ние ви предлагаме да я използвате успешно с приложението ActiveAuth.me.

Какво е Two-factor authentication?

Двуфакторната автентикация е втори слой сигурност и защита, който можете да добавите към вашата стандартна парола. Преведено буквално означава, че за да достъпите конкретен акаунт, ще бъде необходимо да се идентифицирате по два различни начина. Акаунтите, към които изберете да добавите тази защита, вече няма да бъдат достъпни само с въвеждане на парола. Ще е необходимо да въведете OTP (one time password), да използвате push notification или биометрични данни - всичко зависи от конкректното приложение за 2FA, което сте избрали да ползвате.

Какво е ActiveAuth.me?

За целите на двуфакторната автентикация, екипът на ICN.Bg създаде ActiveAuth.me - 2FA приложение, което може да се използва както за вашия cPanel, WordPress или Facebook акаунт, така и да бъде интегрирано във вашия собствен сайт или система. ActiveAuth е най-лесната и най-сигурна two-factor authentication за всички ваши акаунти. Всички ваши приложения ще бъдат защитени от външна намеса и ще можете сигурно и безпроблемно да достъпвате всеки сайт и приложение, което искате.

Защо да използвате ActiveAuth.me) и cPanel?

В света на повишаващата се киберпрестъпност е добре да знаем, че нашата информация е защитена и няма да стане обект на злонамерен достъп. С пускането на 56 версия на cPanel, вашият контролен панел вече поддържа функцията за двуфакторна верификация. ActiveAuth.me от ICN.Bg ви дава леко и практично приложение, което можете да инсталирате на телефона си и да се възползвате мигновено от по-голяма сигурност.

Как да използвате two-factor authentication с нашия cPanel?

Интеграцията на втори слой на автентикация и защита е лесно и ще ви отнеме само няколко минути.

Етикети: #security #автентикация #cpanel #пароли #акаунти #activeauth #two-factor-authentication #2fa #zashtita

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе