Начало > ICN.Bg Блог > Friendly Geeks съвети > Ускори сайта си с ActiveCache – от ICN.Bg

Ускори сайта си с ActiveCache – от ICN.Bg

Ускори сайта си с ActiveCache – от ICN.Bg

(Обновена: ) | Friendly Geeks съвети

Магически инструмент, който спестява ресурси и подобрява бързината на уеб сайта – звучи страхотно, но реален ли е? За потребителите на споделени хостинг планове от ICN.Bg - Икономичен, Бизнес и Стандартен, вече е. Представяме Ви ActiveCache. Той ще даде на потребителите възможност да стартират използваните за кеширане или записване на временна информация, Memcached или Redis.

Когато производителността на сайта трябва да бъде подобрена, кеширането е една от първите опции, които помагат за решаването на проблема. И двата типа key-value in-memory бази данни си приличат по това, че запазват информацията в RAM паметта, правейки ги изключително полезни. Най-честа употреба те имат при кеширане на съдържанието на сайт или профилиране на MySQL заявки. Това ще позволи във времето, в което е записана информацията да се елиминират или намалят заявките към базата данни и така да се спести ресурс, но и най-вече да се подобри бързината на уеб сайта.

Каквo е Memcached?

За голямо количество сайтове и всички, които използват най-популярната CMS система за управление на съдържанието WordPress, повтарящите се заявки са главна причина за бавната производителност. Всяка MySQL заявка изисква време и процесорна мощ, за да бъде обработена. Много често изпълнението на същата заявка върху същите данни е излишно и може да бъде кеширано. Веднъж кеширано в Memcache определено съдържание, при следваща заявка за него то бива директно извикано от кеша, което значително ускорява скоростта на сайта или приложението ви. Времето и условията за кеширане зависят от вас и вашата имплементация. Memcached влиза в добра употреба при кеширане на статична информация от по-малък мащаб, като например фрагменти от HTML код. Управлението на паметта може да не е толкова усложнено като при Redis, но пък за сметка на това е по-ефикасно в по-простите случаи, защото изразходва по-малко количество ресурси от метаданните. Memcached кешира съдържание в паметта като стрингове, обекти, резултати от заявки към базите данни, SQL заявки, API заявки, rendering на страници. Използвайки Memcached, вие значително намалявате броя на заявките към базата данни, което позволява на инфраструктурата ви да обслужва по-голям брой едновременни потребители.

Какво е Redis?

Redis е често определян като NoSQL database. Структурата му ви дава мощ и добра ефикасност във всеки един аспект от управлението на кеша. Поддръжката на повече типове данни като Hashes, Lists, Sets и Sorted Sets го прави предпочитан пред Memcached в някои случаи. Redis използва така наречения data eviction механизъм, който трие стара информация от паметта и прави място за новата. Това става по един по-интелигентен начин в сравнение с Memcached, защото има възможността старата информация да се трие, само когато има нужда от повече пространство. За допълнителна сигурност **Redis може да бъде защитен с парола, която се настройва от контролния панел.

redis

За WordPress потребителите използващи WordPress Wizard включването на ActiveCache е максимално улеснено. WordPress Optimize опцията ползва ActiveCache, като стартира Memcached и инсталира специализирания плъгин W3 Total Cache в WordPress, след което го конфигурира. Ако пък имате предварително инсталиран плъгин за кеширане в WordPress, той ще бъде проверен и настройката ще се конфигурира автоматично.

Всеки клиент на споделените хостинг планове - Икономичен, Бизнес и Стандартен има собствена инстанция на ActiveCache, поради уникалността на всеки един сайт. Потребителите трябва да знаят, че по едно време може да бъде избран само един от кеширащите бази данни Memcache или Redis. Изберете една от двете опции, активирайте я от контролният панел и подобрете бързината на уеб сайта си.

control panel
Открийте ActiveCache инструмента в cPanel контролния панел на вашия хостинг акаунт.

Етикети: #redis #activecache #memcache #cache-pamet #shared-hosting-2 #control-panel

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе