Начало > ICN.Bg Блог > Friendly Geeks съвети > Подобряване производителността на сайта ви с ActiveCache - статистика и тестове

Подобряване производителността на сайта ви с ActiveCache - статистика и тестове

Подобряване производителността на сайта ви с ActiveCache - статистика и тестове

(Обновена: ) | Friendly Geeks съвети

Статистиката ни показва, че вече голяма част от нашите клиенти са активирали ActiveCache – инструмента, който предостави бързина на сайта ви и помогна за ефективното използване на хостинг ресурсите. Производителността на тези уебсайтове се повиши благодарение на кеширащите системи, който се активират с помощта на ActiveCache – Redis и Memcached. В тази статия ще ви споделим резултатите от един тест, който направихме и ще обясним някои от ключовите предимства на безплатния инструмент ActiveCache.

Може би сте чували за термина процесорни минути. Това е параметър, който показва позволения процесорен лимит за всеки един хостинг план. Всеки хостинг план има процесорен лимит според неговата себестойност и той се отчита ежедневно на всеки 24 часа. ActiveCache e един ефективен начин да оптимизирате сайта си, така че да не превишава процесорното време. Понеже една от най-честите причини за превишаването на процесорното време е времето за обработване на 1 php скрипт, за да ви покажем нагледно, тествахме как се подобрява производителността на сайтове, които работят на CMS платформите Joomla и WordPress и са с активиран ActiveCache. Дадените стойности са в секунди.

active

Както виждате, резултатите показват, че производителността на сайтовете се подобрява. При активиран ActiveCache, процесорното време за обработени 100 скрипта на Joomla уебсайт се намаля от 17,61 сек. до 11,75 сек. При Wordpress сайт с по-голямо натоварване на платформата, разликите са още по-големи и кеширащият инструмент прави драстична разлика. Дадените резултати са при използване на технологията за кеширане или записване на временна информация Memcached.

Тази оптимизация против превишаването на процесорния ресурс е само един от плюсовете при активиране на ActiveCache. Самото кеширане, което той позволява, дава на посетителя, който разглежда кеширана страница, да получи достъп до страницата по-бързо. Търпението на потребителя се изчерпва по-бързо от всякога и това личи от проучвания на Google, които са открили, че увеличение от половин секунда при зареждане може да доведе до намаляване от 20% на уеб трафика.

Никой не обича бавно зареждащите сайтове – особено Google. Един сайт, който отнема повече време за зареждане и е с по-слаба производителност, се класира по-надолу в резултатите от търсенията в Google. Времето за зареждане на сайта ви също така е част от Quality Score на платформата Google AdWords. Това означава, че борбата за подобряването на Ad Rank-а на страницата ви при платената реклама в Google, задължително преминава през подобряването на скоростта на зареждане на вашата landing страница.

За да използвате ActiveCache, е необходимо единствено да се логнете във вашия cPanel. Можете да го откриете в секцията Databases. В даден момент може да бъде избран само една от кеширащите системи Memcache или Redis. Изберете една от двете опции и я активирайте. Повече за самия инструмент и разликите между Memcached и Redis можете да прочетете тук.

ActiveCache

Съветваме нашите клиенти на Споделени хостинг планове - Икономичен, Бизнес и Стандартен, които все още не са се възползвали от този безплатен инструмент, да активират ActiveCache. Какви са вашите впечатления от инструмента и повиши ли се производителността на вашия уебсайт?

Етикети: #Joomla #WordPress #хостинг #cpu-resursi #redis #memcached #activecache #google-adwords #php #cpu-minuti #cpu-vreme #cache-pamet

Абонирай се и вземи веднага 15% отстъпка

Получаваш винаги специални оферти, само за абонати и най-полезната и актуална информация за твоя онлайн бизнес.

Изпращане... Грешка по време на изпращането! Моля опитайте отново!

С въвеждане на вашия мейл, вие се съгласявате с условията за ползване на ICN.Bg. Този сайт е защитен от reCAPTCHA и се прилагат правилата за поверителност и общите условия на Google

Благодарим Ви.

Заявката ви е изпратена успешно!

Обратно най-горе